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Diego Patricio Suarez Estrella

Procesos tecnológicos aplicados a la producción de alimentos, Desarrollo de productos y tecnología, Cereales, Reología

0000-0002-9065-5187 0000-0002-9065-5187

dsuarezestrella@uazuay.edu.ec

Diego Patricio Suarez Estrella

Education


  • Doctor of Philosophy In Food Systems, Università Degli Studi Di Milano, Italia,
  • Ingeniero en Alimentos, Universidad del Azuay, Ecuador,

Diego Patricio Suarez Estrella

Procesos tecnológicos aplicados a la producción de alimentos, Desarrollo de productos y tecnología, Cereales, Reología

0000-0002-9065-5187 0000-0002-9065-5187

dsuarezestrella@uazuay.edu.ec


Publications

  • Organic farming of wheat and sourdough quality (2021)

  • Sprouting of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Effect on saponin content and relation to the taste and astringency assessed by electronic tongue. LWT - Food Science and Technology, pág: 7 (2021)
    Link: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111234

  • Optimizando la germinación de la quinua para consumo directo y panificación, Ambato. (2021).

  • Sprouting as a pre-processing for producing quinoa-enriched bread. Journal of Cereal Science, pág: 9 (2020)
    Link: https://doi.org/10.1016/j.jcs.2020.103111

  • Effect of Sprouting on Proteins and Starch in Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Plant Foods for Human Nutrition, pág: 7 (2020)
    Link: https://doi.org/10.1007/s11130-020-00864-6

  • Introducción a la tecnología de conservas vegetales (2019)

  • Quinoa bitterness: causes and solutions for improving product acceptability. Journal of the Science of Food and Agriculture, pág: 9 (2018)
    Link: https://doi.org/10.1002/jsfa.8980